Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

World of Draghan 1: Once Upon a Dragon
Jumping Turtle GamesWorld of Draghan 1: Once Upon a DragonVan der haegen Erlend
2019
fantasy
co÷peratief
avontuur
1
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
moeilijker
14,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

'Once Upon A Dragon' is een fantasyspel waarbij de spelers moeten samenwerken om te winnen van de monsters. Wanneer ze als groep sterk genoeg staan, kunnen ze de strijd aangaan met het duistere opperwezen... Durf jij?

Uitgebreid:

In dit co÷peratieve fantasyspel (is trouwens de herwerkte versie van Figment) proberen de spelers samen te winnen van de draak. Hiervoor moet ze hun individuele sterktes inzetten ten dienste van het team.

Het moet gezegd, dit spel werkt goed! Eenmaal je de moeite hebt genomen om je door de spelregels 'te worstelen', wordt alles wel heel duidelijk tijdens het spelen van het spel.

Wat ons betreft is dit een typisch spel voor mensen die van fantasy en games houden. Alle ingrediŰnten zijn hiervoor aanwezig: draken en andere gedrochten, op te lossen queesten, ridders, prinsessen... Hierdoor vrezen wij een beetje dat dit spel vooral door dit publiek zal gespeeld worden... waar op zich helemaal niets mis mee is.

Once Upon A Dragon is een spel dat heel goed werd uitgedacht. Alles er aan werkt, waardoor het telkens opnieuw uitdaagt. Enkel jammer dat de spelregels wat complex werden opgesteld.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15