Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Space Builder
DjecoSpace Builder

Vertaling beschikbaar.

Favre-Godal jonathan
2019
puzzel
educatief
vaardigheid
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
20,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers spelen tegelijkertijd en proberen de kaarten uit hun hand zo snel mogelijk op hun spelbord uit te spelen. Maar opgepast: zorg dat elke kaart in de juiste richting en met de juiste afbeelding naar boven op de correcte plaats ligt!

Uitgebreid:

Dit spel oefent goed op ruimtelijk inzicht. De kleurrijke kaarten met onderdelen van de ruimtestad worden aan elke speler uitgedeeld zodat elek speler zijn eigen stapel heeft. De afbeeldingen op de kaarten zijn zeer kleurrijke en mooi getekend. De voor- en achterkant van elke kaart verschilt in kleine details van elkaar. Daarnaast zijn er plankkaarten die tonen hoe de ruimtesteden gebouwd moeten worden. Die toont aan welke kaarten op welke plaats moeten liggen.

Elke speler krijgt een spelbord met 9 vlakken voor zich. Die moet voor elke speler op dezelfde manier georiënteerd liggen. Op het spelbord is al één vlak ingevuld. Tijdens het spel leggen de spelers de andere kaartjes in de juiste richting en op de juiste plaats erbij.

Spelers starten met 4 kaartjes aan te leggen. Dit doen ze om het snelst. De snelste speler die de minste fouten maakte, wint de ronde en neemt een extra kaart in de hand, waardoor het spel moeilijker wordt. Zo gaat het spel door tot één iemand 8 kaarten kan aanleggen.

Het spel oefent zeer goed op richting. Zo is het zeer moeilijk om ondersteboven te kijken welke kaart nu links of rechts ligt. Daarnaast zijn de details op de kaarten klein en verschillende beide zijden van een kaart maar in kleine details. Gericht visuele verschillen ontdekken is hier dus ook een goede oefening.

Het spel is zeer leuk en een aanrader. Ook als familiespel kan het perfect dienen.

Kort spelletje, uitdagend, mooi gelay-out. Het spel mag er zijn!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15