Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tulum
DjecoTulumKommerell Hartmut
2019
gezellige sfeer
educatief
gokken
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-GR
eenvoudig
22,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie bouwt als eerste zijn piramide met gekleurde tegels? Diegene met een beetje geluk en die net genoeg risico durft nemen, wint het spel!

Uitgebreid:

Om de beurt wordt kloksgewijs gespeeld.

Elke speler krijgt een legkaart om een piramide te bouwen.De speler aan zet, gooit met de 6 dobbelstenen:

- als hij een dobbelsteen met de juiste kleur als het nodige blok rolt, legt hij die op de legkaart met de witte bol naar boven:

een gekleurd blok wordt in de rij van die kleur gelegd n een blok mag alleen boven twee blokken van de rij eronder worden geplaatst (uitgezonderd de tegels van de eerste rij).Als de speler minimaal 1 blok op zijn piramide heeft gelegd, kan hij stoppen met spelen om zijn blokken veilig te stellen (dan draait hij deze om zodat de witte bol gedekt is) OF

kan hij de resterende dobbelstenen (die niet pasten bij een gelegde tegel) opnieuw gooien. In dit geval legt de speler de dobbelstenen, waarmee hij kaarten op zijn legkaart heeft gelegd, opzij en gooit opnieuw met de resterende dobbelstenen.

Wanneer de speler na een worp geen blokken kan leggen, verliest hij alle bokken die hij tijdens deze spelbeurt heeft gewonnen (met de witte punt op de legkaart).- als de speler geen van de gegooide kleuren kan leggen, is de beurt voorbij en is de volgende aan de beurt.Wie als eerste zijn piramide vervolledigt, wint het spel.

Wie als eerst zijn piramide vervolledigt, wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15