Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Luiaard: Ik neem je mee
White Goblin GamesLuiaard: Ik neem je mee

Vertaling beschikbaar.

Friese Friedemann
2019
pick up and deliver
verzamelen
tactiek
2
5
vanaf 5 8j
46' tot 2u
N
eenvoudig
45,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Spelers zijn luiaards. Je kunt niet geloven hoe deugd dit doet om dit te mogen opschrijven...

Deze luiaards proberen als eerste 8 blaadjes uit 9 beschikbare bomen op te halen. De luiaards bewegen echter niet zelf. Elke luiaard moet gebruik maken van een dier. Ze moeten dieren lokken, op hun rug kruipen, het dier laten bewegen over de verschillende types terrein en die tocht zo plannen dat ze in de buurt van een boom kunnen afspringen.

De 6 soorten dieren zijn beschikbaar in 10 kaarten elk. Elke kaart toont een getal waarmee dat dier zich kan verplaatsen. Bijna alle dieren hebben daarnaast nog enkele bijzondere eigenschappen. Een handig overzichtsblad bij de spelregels maakt het de spelers makkelijk om die kenmerken te onthouden.

Nadat elke luiaard een startboom heeft gekozen (en dus reeds n blaadje heeft) begint het spel. Bij je beurt moet je een aantal kaarten van verschillende soorten dieren nemen. Deze kaarten kan je dan gebruiken om een dier van n soort te gebruiken voor je beweging en tenslotte moet je je handvoorraad controleren.

Het aantal kaarten dat je bij je beurt moet nemen, eventueel weer afleggen en je handvoorraad hangt af van het aantal reeds verzamelde blaadjes. Hoe beter je het doet, het beperkter je mogelijkheden worden. Een heel duidelijk spelersoverzicht toont je mogelijkheden.

De interactie tussen de spelers zit in de nabijheid van de verschillende dieren en de beschikbaarheid van dierenkaarten met hogere getallen (en dus grotere bewegingsmogelijkheden). Het spelveld is vrij groot en op bepaalde momenten zit je vrij eenzaam in een bepaald gebied en wat later wordt het er te druk en verplaatsen de beschikbare dieren zich in een richting die je niet zo graag hebt.

Wie dus als eerste 8 blaadjes kan verzamelen, wint deze spannende race.

Dit spel is heel makkelijk aan te leren, speelt erg vlot en zal gesmaakt worden als gezinsspel. Maar dank zij 12 beschikbare dieren (waarvan er telkens 6 gebruikt worden) en een modulair speelbord zal de meer ervaren speler ook zin krijgen om eens alle mogelijkheden te verkennen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15