Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Potomac
DjecoPotomac

Vertaling beschikbaar.

Geoffroy Simon
2019
coöperatief
renspel
dobbelsteen
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
20,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

6 dieren proberen de rivier Potomac over te steken... maar een wolf sluipt rond op zoek naar een lekker hapje. Slagen jullie er in om de overkant van de rivier te bereiken én uit de klauwen van de wolf te blijven?

Uitgebreid:

Potomac is een eenvoudig aan te leren coöperatief dobbelspel... waarbij geluk nu en dan wel de bovenhand krijgt. Het idee is heel leuk en uitdagend: breng alle dieren naar het bos aan de overkant van de rivier. Helaas moeten de dieren eerst de rivier oversteken op één van beide bootjes, waarna je nog kans loopt om door de wolf gepakt te worden.

Als één van de diertjes met het vlot in de waterval terechtkomt OF een diertje door de wolf gepakt wordt OF als er nog een dier aan de startkant van de rivier staat en beide bootjes liggen in de waterval... zijn alle spelers samen verloren. Enkel als alle dieren (5 of 6) in het bos staan, aan de overkant van de Potomac, zijn jullie gewonnen.

Dit spel is volgens ons zeker geen blijver... dit wil echter niet zeggen dat de kinderen dit spel niet graag zullen spelen. De grootste troef zit hem in de eenvoud ervan. Het is snel aan te leren en de kinderen spelen samen tegen het spel (met andere woorden: winnen en verliezen doen ze samen).

Hiernaast is Potomac opnieuw met de grootste zorg uitgewerkt... zoals we van Djeco gewoon zijn!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15