Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pictures
PD VerlagPictures

Vertaling beschikbaar.

Stöhr Daniela & Stöhr Christian
2019
vaardigheid
combinatie
vaardigheid
3
5
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
moeilijker
38,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit spel probeer je 1 van de 16 uitgestalde kaarten te omschrijven met materiaal zoals gekleurde blokjes, bouwblokken, een veter, stenen en staafjes of symboolkaarten.

Uitgebreid:

16 fotokaarten worden op de tafel gelegd in een rooster van 4x4. Elke rij wordt gemarkeerd met een letter (A->D) en elke kolom met een cijfer (1 -> 4). Zo krijgt elke foto een nummer: bv. B1

Elke speler krijgt een set met materiaal. Er zijn 5 sets (gekleurde blokjes, bouwblokken, een veter, stenen en staafjes of symboolkaarten).

Per ronde speelt een speler met eht gekregen materiaal. Na elke ronde schuift dit materiaal door naar de volgende speler.

Iedereen neemt een coördinatieschijfje uit het zakje met daarop de aanduiding welke foto moet geassocieerd worden met het materiaal. Tegelijkertijd maken de spelers hun afbeelding na met het gekregen materiaal.

Daarna raden de spelers welke foto de andere spelers hebben nagemaakt.

Uiteindelijk worden de gissingen gecontroleerd en krijgen de spelers een punt voor elk juist geraden antwoord. Daarnaast krijgen de spelers een punt voor elke creatie die juist werd beoordeeld door de medespelers.Het spel werd door ons zeer goed gesmaakt. Het heeft iets muzisch, heeft eenvoudige spelregels en is multi-inzetbaar in het onderwijs. Dit spelconcept is heel eenvoudig en dat spreekt ook aan. Het materiaal is stevig. De foto's zijn niet altijd heel fris en modern, maar op zich stoort dat niet. Het spel kan ook gespeeld worden met eigen foto's of afbeeldingen.

Hopelijk verschijnt het snel in het Nederlands.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15