Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Treasures of Cibola
AnkamaTreasures of Cibola

Vertaling beschikbaar.

Galonnier Romaric
2019
verzamelen
combinatie
bluf
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F
eenvoudig
15,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Als ontdekkingsreiziger probeer je zoveel mogelijk schatten te ontdekken in de verschillende tempels. Maar brengt iedere schat op het einde van het spel wel punten op. In dit spel moet je steeds op zoek naar de best mogelijke keuze!

Uitgebreid:

Dit eenvoudig aan te leren spel speelt heel vlot. Iedere beurt opnieuw worden er 4 kaarten verdeeld. Hierbij proberen alle spelers de meest waardevolle schatten te nemen... maar hoeveel van je ontdekkingsreizigers moet je hiervoor inzetten? En als je geen medewerkers meer hebt, mag je hopen dat je als enige niets inzet. Want op die manier kan je alle medewerkers uit de voorraad in je handen nemen.

Treasures of Cibola is een heel eenvoudig spel vol van interactie, planning en een vleugje geluk. Het leukste is dat je aan het eind van het spel helemaal niet weet wie er zal winnen. Tijdens de verschillende spelsessies waren het aantal medewerkers, die je aan het eind van het spel nog over hebt, bepalend voor de overwinning!

Bij het uittesten merkten we dat het spel het meest verrassend en uitdagend is bij 3 spelers. De reden hiervoor is dat er bij 3 spelers telkens 1 kaart is die uit het spel gehaald wordt. Bij 2 of 4 spelers worden iedere beurt opnieuw alle kaarten verdeeld waardoor de laatste speler niet anders kan dan de slechte kaart nemen. Los hiervan is Treasures of Cibola een aan te raden spel!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15