Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hoppers
Binary ArtsHoppers

Vertaling beschikbaar.

onbekend
1999
deductie
puzzel
strategie
1
1
vanaf 9 à 12j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
23,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In deze solitair kunnen kikkers geplaatst worden op waterlelies. Het spel bevat 40 opdrachtkaarten met groeiende moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van de gekozen kaart wordt gestart met 4 tot 12 kikkers.

Uitgebreid:

Hoppers of in het Nederlands “kikker-spring-spel” is een interessante bewerking van de grote klassieker “solitaire”. In beide dozen is het doel gelijk: op het einde mag je slechts één knikker (of kikker) overhouden. De grootste verschillen tussen beide solitaire spellen zijn de grootte (en vorm) van het speelbord en het aantal aanwezige pionnen. Waar in het origineel men vertrekt met 32 knikkers en één centraal onbezet veld, is de startopstelling bij Hoppers steeds verschillend. In de lade onder het speelbord zitten 40 opdrachtkaarten gesorteerd volgens moeilijkheidsgraad. Elk van de niveaus telt precies 10 kaarten. Op het speelbord zijn 13 waterlelies te zien waarop een kikker kan geplaatst worden. Afhankelijk van de gekozen opdracht wordt gestart met 4 tot 12 kikkers. Op de keerzijde van elke kaart staat in het Engels en in codevorm steeds één van de verschillende oplossingsmogelijkheden. Wie graag puzzelt of ruimtelijke problemen oplost, zal met Hoppers opnieuw zijn handen vol hebben. In elk geval is dit weeral een topper binnen het gamma van Binary Arts.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15