Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Gevoelswereldspel (Wat voel ik?)
Gerrickens training & adviesGevoelswereldspel (Wat voel ik?)

...Vertaling beschikbaar.

Gerrickens Peter & Verstege Marijke
2003
educatief
combinatie
vaardigheid
1
24
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
...
28,00 EUR 
België 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Het gevoelswereldspel is een kaartspel dat je inzicht geeft in de manier waarop jij situaties, mensen of een organisatie ervaart.

Uitgebreid:

De bedoeling van dit spel is u met anderen in gesprek te brengen over de wijze waarop u situaties, mensen of een organisatie ervaart. Als gevolg daarvan zult u niet alleen bewuster worden van uzelf, maar kunt u ook anderen beter gaan begrijpen. Het Gevoelswereldspel bestaat uit 140 kaarten, verdeeld over 3 groepen: • Prettige gevoelens Voorbeelden zijn: blij, trots, tevreden, veilig en gesteund. • Onprettige gevoelens Voorbeelden zijn: boos, bezorgd, onrustig, schuldig en beledigd. • Levensgebieden Deze kaarten vertegenwoordigen belangrijke aspecten van ons leven, die tevens een emotionele lading hebben. Voorbeelden zijn: vrienden, gezondheid, (on)betaalde arbeid en uiterlijk. Met bovenstaande kaartengroepen kunt u zowel afzonderlijk als in combinatie spelen. Coaching, samenwerken in teams, kennismaking en evaluatie in groepen, privé. Het spel is ook geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is dan wel wenselijk een voorselectie te maken uit de kaarten.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15