Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Escape Tales: het Ritueel
White Goblin GamesEscape Tales: het Ritueel

Vertaling beschikbaar.

Caban Jakub, Idzikowski Bartosz, Dembek Matt
2019
co÷peratief
combinatie
vaardigheid
1
4
vanaf 9 Ó 12j
heel lang
N
moeilijker
30,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Help Sam een mysterieus ritueel uit te voeren en zijn dochter te genezen. Dit co÷peratief spel biedt een spannende verhaallijn waarbij je keuzes moet maken die het verloop van het spel be´nvloeden.

Uitgebreid:

Dit spel is gebasseerd op een escape room, waarbij je gezamenlijk opdrachten en puzzels moet oplossen. De spelers volgen de stappen die aangegeven zijn in het verhaalboek, waarbij je af en toe van locatie verandert en zo nieuwe informatie en tips krijgt. De locaties zijn afgebeeld op locatiekaarten, onderverdeeld in hokjes. Niet alle hokjes geven bruikbare informatie en de keuzes die je maakt hebben een invloed op het verloop van het spel.Zeer aantrekkelijk en mysterieus spel. De spelregels en het verhaalboek zijn heel mooi en gestructureerd opgesteld. Alle materiaal is volledig uitgewerkt rond het centrale thema: het uitvoeren van het ritueel. Het verhaalboek leest heel gemakkelijk en geeft duidelijk de volgende stappen in het spel aan.

Er zijn heel wat verschillende soorten kaarten, opdrachten en mogelijkheden binnen het spel. Hierdoor vergt het wat moeite en concentratie om de eerste keer aan het spel te beginnen en de functie van alle kaarten te leren. Ook de duur van het spel valt niet te onderschatten. Je leest de spelregels op voorhand beter meerdere keren door. Ook het spel meerdere keren spelen is nodig om de structuur voldoende te begrijpen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15