Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hörspiel
Caritas Werkstatt für BehinderteHörspielonbekend
1997
geheugen
vaardigheid
educatief
2
6
vanaf 5 à 8j
15'
D
heel simpel
23,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Heel origineel geheugenspel: met geluiden!

Een Duitse vereniging ontwierp met heel sober materiaal een geheugenspel waarbij de spelers twee gelijke geluiden moeten herkennen.

In de verpakking zitten 30 kleine doosjes (platte luciferdoosjes). In twee reeksen van 15 dozen zitten speciale voorwerpen (meer of minder steentjes, grote of kleine steentjes, metalen schijfjes, houten bolletjes, holle staafjes, papieren strookjes, enz.).

Alle doosjes worden op tafel geplaatst. De speler aan beurt neemt een doosje, schudt dit wat in de hand en luistert heel goed naar het geluid dat wordt geproduceerd. Nu gaat hij op zoek nar een doosje dat precies hetzelfde geluid maakt.

Vanzelfsprekend moet het heel rustig in het lokaal zijn. Alle medespelers willen immers heel graag meeluisteren om straks de juiste combinatie doosje te vinden. Wie de meeste paren verzamelt, wint het spel.

Het gebeurt niet veel dat we een geheugenspel waaraan ook slechtzienden kunnen deelnemen, ontdekken. Sommige leerkrachten gebruiken dit spel ook in de muziekles om het gehoor te oefenen. Eenvoudig materiaal en toch een sterk spelconcept. Zo hebben we het graag.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15