Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Die Pyramiden des Jaguar
KosmosDie Pyramiden des Jaguar

Vertaling beschikbaar.

Burkhardt Gunter
2002
rekenen
combinatie
educatief
2
2
vanaf 9 12j
16' tot 45'
D
eenvoudig
13,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bouw elk aan een piramide met 40 genummerde kaarten. De laagste kaarten moeten onderaan komen en de hoogste kaart moet in de top.

Uitgebreid:

Elke speler geeft bij elke beurt twee handkaarten aan zijn tegenstander. Die kiest hieruit n kaart die hij voor zijn eigen piramide zal gebruiken waardoor de niet gekozen kaart voor de speler aan beurt ter beschikking komt. Kaarten die reeds in de piramide liggen kunnen eenmalig door een andere kaart bedekt (vervangen) worden (er wordt dan een speciale steen opgelegd). Deze actie geeft tot gevolg dat de tegenstander zijn scorepion evenveel plaatsen kan opschuiven als de laag (1-4) waarin dit gebeurt. Deze pion kan op speciale vakjes van het scorepad komen waardoor de constructie van de piramide kan gewijzigd worden. Wie als eerste zijn eigen piramide kan afwerken, krijgt extra stappen op het scorepad. Wie nu het verst vooruit staat, wint het spel. Dit spel bevat een heel interessant mechanisme. Welke kaarten biedt je aan je tegenstander? Wat kan hij gebruiken? Maar vooral wat blijft interessant over voor mij? Heel knap!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15