Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Blokus duo
Winning MovesBlokus duo

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Tavitian Bernard
2005
combinatie
strategie
tactiek
2
2
vanaf 5 8j
15'
N-F
eenvoudig
18,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Beide spelers plaatsen om de beurt n van hun 21 speelstenen op het speelbord. Bij het aanleggen mogen stukken van dezelfde kleur elkaar alleen hoeksgewijs raken. Wie minst 'vierkantjes' overhoudt wint.

Uitgebreid:

Blokus is goed. Zij het dat het basisspel slechts goed is met twee of vier spelers. Met drie spelers raden we Blokus niet aan. Met twee speel ik het ook niet zo graag (want dan speelt elk met twee kleuren). Nu ligt Blokus duo voor mij neer. De twee nieuwe kleuren (oranje en paars) vallen meteen op. De speelstukken zijn identiek maar kleiner. Dus ook het speelbord is kleiner. De start wijkt ook af. In plaats van je eerste speelstuk in de hoek te plaatsen, moet je het nu op n van de twee gemarkeerde velden ergens in het midden van het speelbord plaatsen. Hierdoor krijg je het startgevoel van die andere klassieker: Go. Voor de rest is het spelverloop identiek. Iedereen plaatst zijn volgende puzzelstuk zo neer dat het minstens met n hoek grenst aan een eerder geplaatst stuk van je eigen kleur. Dat hierbij je speelstuk de zijden raakt van de andere kleur is niet belangrijk. Wie de meeste stukken kan plaatsen, wint het spel. En spel duurt niet zo lang. Het is aan te raden om twee spellen te spelen en dan de puntenscore te vergelijken. Na n partijtje leer je immers nog niet veel bij. Na de eerste testronden dachten we dat Blokus de startspeler bevoordeelt. Dat gevoel verdwijnt na het spelen van meerdere partijen. Blokus duo doet zijn voorganger eer aan. Het blijft Blokus en speelt heerlijk met twee. Liefhebbers van het genre moeten niet twijfelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15