Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

GoGetter Classic: Cat & Mouse
SmartGoGetter Classic: Cat & Mouse

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
1999
combinatie
educatief
puzzel
1
1
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
oplopend
23,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Leg de 9 puzzelstukken zodanig in het speelbord dat zowel de toegestane als de verboden verbindingen van de uitgevoerde opdrachtkaart zichtbaar worden. Let wel: Nergens mogen onmogelijkheden verschijnen.

Uitgebreid:

In het schuifje van het stevige plastieken speelbord steekt een boekje met 12 verschillende puzzelopgaven. Telkens moeten daarbij de (maximaal 9) puzzelstukken op de juiste manier op het speelbord van 3 op 3 velden geplaatst worden. Hoe dit moet gebeuren, hangt af van de gekozen opgave. Zo moet bijvoorbeeld in opgave 1 een wegje gelegd worden van de grijze muis naar het grote gele stuk kaas en in opgave 2 van de witte kat naar de twee muizen. In andere opgaven wordt ook vermeld welke verbinding in geen geval mag gecreerd worden. Dit wordt in sommige gevallen daardoor al een heel stuk moeilijker. Als je als puzzelaar bovendien nog rekening wilt houden met het vermijden van zogenaamde onmogelijkheden (zoals het tegen elkaar liggen van een straateinde en een gewone rand zonder straat), dan is de uitdaging het grootst. (In de spelregels staat niet echt beschreven dat dit moet...) Meestal zijn voor elke opgave meerdere oplossingen mogelijk. Op de keerzijde van elke opgave staat n van die mogelijkheden afgebeeld. (De oplossing van oefening 11 bevat echter spijtig genoeg zon onmogelijkheid...) Dit doosje is de eerste (en eenvoudigste) van een trio. Het puzzelmateriaal is stevig en gemakkelijk verplaatsbaar. Een stevig deksel verbergt het materiaal zodat de verkoopsverpakking zelfs overbodig wordt. Spijtig toch dat niet elke opgave even doorzichtig is voor kleinere kinderen. Zo kan de kaaskleur soms voor verwarring zorgen. Hoe dan ook is dit doosje een prima spel dat aanzet tot logisch en probleem oplossend denken. Ideaal materiaal voor een (kleuter-)klas of een gezin met meerdere kinderen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15