Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Waterdragers: Vermenigvuldigen en Delen tot 100)
Schubi (Mathelli)Waterdragers: Vermenigvuldigen en Delen tot 100)

...Vertaling beschikbaar.

Heuninck Hilde & Heuninck Ronald
2006
educatief
rekenen
2
4
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
30,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie de tafels van vermenigvuldiging op een heel leuke manier wil inoefenen, heeft hier het correcte spel beet. Een speelbord vol met getalproducten.

Uitgebreid:

Wie de tafels van vermenigvuldiging op een heel leuke manier wil inoefenen, heeft hier het correcte spel beet. Een speelbord vol met getalproducten, twee twaalfzijdige dobbelstenen en vier pionnen en we kunnen aan de slag. Het is de bedoeling om via de getalproducten, die verbonden zijn met trappen, het water te bereiken. De eerste speler gooit met de twee dobbelstenen. Elke dobbelsteen staat voor een vermenigvuldigingstafel. Hij gooit bijvoorbeeld een 3 en een 7. Nu mag hij een trap op of af gaan op voorwaarde dat deze naar een getal leidt dat in de tafel van 3 of 7 voorkomt. Het is de kunst om de twee dobbelstenen in een handige volgorde te gebruiken. Komt hij op een vakje dat al bezet is door een andere speler, dan moeten de twee pionnen van plaats wisselen. Bij het gooien van “een kroontje”, dan heb je als speler veel geluk. Je mag nu zelf beslissen welke vermenigvuldigingstafel je het best uitkomt. Handig bij dit spel is de bijgeleverde controlekaart. Via de maalkaart kunnen de andere spelers controleren of het product correct is. Hier wordt constant vermenigvuldigd. Zelfs al ben je niet aan de beurt, dan is het raadzaam om mee te rekenen met de andere spelers. Dit is niet onmiddellijk een spel om eens rustig op een zaterdagavond met het gezin te spelen, maar wil je met je kind de tafels van vermenigvuldiging inoefenen op een leuke manier dan is dit bordspel het geschikte middel. Ook de deeltafels kunnen via dit spel ingeoefend worden. Typisch aan de spellen van Mathelli zijn de vele didactische en therapeutische tips. Je kan het spel bestellen bij uitgeverij Baert NV, Essenestraat 16, B-1740 Ternat, tel 02 583 56 56 en fax 02-581 02 82.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15