Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tabulos (leer de tafels met Dokus!)
Uitgeverij Averbode & Le LombardTabulos (leer de tafels met Dokus!)

...Vertaling beschikbaar.

Greindl Olivier
...
educatief
rekenen
combinatie
2
6
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
8,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als eerste je handkaarten uit te spelen door producten te spelen waarvan n factor overeenkomt met n van de factoren van het laatst gespeelde product.

Uitgebreid:

Om de tafels van vermenigvuldiging in te oefenen bestaan er verschillende benaderingswijzen. Tabulos is een kaartspel voor 2-4 spelers waarbij gebruik gemaakt wordt van getalproducten in de tafels tot 10 en waarbij de wiskundige verwoording heel belangrijk is. Als de eerste speler b.v. een kaart met daarop getal 18 op tafel plaatst kan hij zeggen dat 18=3x6. De volgende speler speelt nu een kaart met een getalproduct uit de tafel van 3 of van 6. Wordt een getalproduct eindigend op 0 uitgespeeld (bv. 10, 20,...) dan neemt de volgende speler een kaart van de trekstapel en slaat hij een beurt over. De speler die het eerst zijn 7 handkaarten kan uitspelen, wint het spel. Als je geen kaart kan afleggen neem je een kaart van de trekstapel in het midden. Dit eenvoudige kaartspel met getalproducten tot 100 is ideaal om op een speelse manier de tafels in te oefenen in een klas. Dit spel vertoont heel veel gelijkenissen met The 100 Games waarbij nog een extra opdracht gegeven wordt aan de kwadraatkaarten (bv. 25, 49, 81,...). Uiteraard zijn Tabulos en The 100 Games minder geschikt om in huiselijke kring te spelen, vandaar ons ene hartje. Als leerkracht van een tweede of derde klas, zouden wij echter niet twijfelen: KOPEN!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15