Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rummikub
GoliathRummikubHertzano Ephraim
1950
combinatie
rekenen
tactiek
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 1980, USA, Duitsland en NL, Spiel des Jahres, Der Goldene Pppel 1981   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met cijferstenen worden reeksen gelegd met eenzelfde getalwaarde en verschillend van kleur, of een opeenvolgende getalwaarde in dezelfde kleur. Reeksen kunnen verlengd of opnieuw samengesteld worden.

Uitgebreid:

Overal ter wereld ontdekken steeds meer mensen Rummikub, een spannend en snel spel waarin een combinatie van geluk en strategisch inzicht voor urenlang boeiend speelplezier kan zorgen. In Rummikub zijn de populairste elementen van een aantal bekende spellen, zoals Mah-Jongg, domino en jokeren verwerkt tot een modern spel dat de aandacht vasthoudt, de fantasie prikkelt, een intellectuele uitdaging vormt en bovendien heel fraai is uitgevoerd. Elke speler bezit bij aanvang 14 stenen met getallen op. Je kan die stenen op tafel leggen door ofwel een soort ketting van minstens drie opeenvolgende getallen te maken ofwel een serie van minstens drie gelijke getallen in verschillende kleuren te leggen. Daarna combineer je, haal je kettingen uit elkaar of vul je aan. Heerlijk combinatiespel. Rummikub ontstond in de jaren 50 in Isral en groeide uit tot een absolute topper. De uitvinder van het spel, Hertzano Ephraim, zou echter reeds in 1930 sets geproduceerd hebben in zijn eigen achterkeuken. Vandaag zijn reeds meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 30 landen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15