Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Was zhlt? (Wat telt?)
HabaWas zhlt? (Wat telt?)

Vertaling beschikbaar.

Beukemann Felix
2006
educatief
rekenen
vaardigheid
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
heel simpel
10,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2007, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Op leuke getekende vakantiefoto's worden vijf verschillende zaken geteld. Telkens wordt er bepaald wat het meeste en wat het minste in aantal is. Dit is een telspel waarbij spelers spontaan kunnen vertellen.

Uitgebreid:

Leuk getekende vakantiefoto's vormen de basis van dit telspel. Op de 24 foto's kunnen 5 verschillende zaken geteld worden: huizen, mensen, dieren, bomen en voertuigen. Daarvan zijn ook 5 houten speelstukken aanwezig in de doos. De fotokaarten worden evenredig verdeeld over het aantal spelers en liggen als verdekte stapel voor hen neer. Elke speler draait de bovenste kaart om en bekijkt deze ongezien. De eerste speler aan beurt roept n van de vijf groepen. Nu telt iedereen het respectievelijke aantal voorwerpen. Als bewijs wordt het aan elke speler getoond. De speler met het hoogste aantal wint deze ronde en krijgt de vakantiefoto van de speler met het laagste aantal genoemde voorwerpen n het houten speelstuk dat bij de gekozen groep hoort. De pas gespeelde kaarten worden onder de eigen verdekte stapel gelegd (behalve bij de speler met het laagste aantal). Zo wordt er constant geteld en vergeleken en steeds wordt het meeste en het minste aantal bepaald. Een prima spel voor kinderen die ervaringen willen opdoen rond het eerste tellen. De leuke tekeningen spreken soms tot de verbeelding van de kinderen. Bij een nieuwe ronde nemen alle spelers opnieuw een foto en de volgende speler kiest n van de groepen uit. Weerom worden de genoemde voorwerpen op de foto's vergeleken. Het respectievelijke houten speelstuk wordt verdeeld. De speler die het eerst drie van de vijf houten figuren voor zich heeft staan wint het spel. Het spel eindigt ook wanneer een speler zijn laatste foto heeft moeten afstaan. Een heel leuk telspel waarbij zeker creatieve verhaaltjes zullen ontstaan. Laat de vakantie maar komen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15