Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tridio (Niveau 1 + handleiding)
Productief bvTridio (Niveau 1 + handleiding)

...

van Herel Marijn
2004
educatief
vaardigheid
1
1
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
oplopend
23,50 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit werkboekje bevat extra werkopdrachten die met het materiaal van de basisdoos moeten uitgevoerd worden. Het richt zich naar die kinderen die voor het eerst kennismaken met Tridio.

Uitgebreid:

Informatie website (www.tridio.nl): Ruimtelijk inzicht niveau 1 is de eerste introductie voor de kinderen die aan hun ruimtelijk inzicht gaan werken. Niveau 1 is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, afhankelijk van het niveau van het kind. De kinderen werken met de werkboekjes en kaarten in combinatie met de kubussen en platte ruiten en driehoeken. De kubussen en platte vormen worden in het begin gescheiden gebruikt. De kinderen worden meteen uitgedaagd tot structurering en ordening. De kubussen worden gebruikt voor het bouwen van een opstelling. Enkele doelstellingen voor niveau 1 zijn: - Leren kijken en waarnemen. - Herkennen, benoemen, bouwen, vergelijken en sorteren van de twee- en driedimensionale vormen. - Ontdekken van vormen en patronen door het samenvoegen van de twee- en driedimensionale vormen. - Begrip ontwikkelen voor veel en weinig. - Nabouwen van opstellingen vanaf afbeeldingen. - Leren roteren en sorteren. - Relatie zien tussen de tweede en derde dimensie. - Nabouwen van blokopstellingen met platte vormen. - In groepsverband werken met twee tot vier kubussen. - Kunnen zien, aanwijzen en tellen van ruimtelijke vormen in het platte vlak. - Ontdekken van overeenkomsten, verschillen en relaties tussen ruimtelijke vormen en die in het platte vlak. Na de eerste verkenning van het materiaal gaan de kinderen aan de slag met de oranje kaarten. De afbeeldingen op de kaarten 1 t/m 6 kunnen de kinderen met de platte vormen (tweedimensionaal) leggen. De afbeeldingen op de kaarten 7 t/m 16 kunnen de kinderen met de kubussen (driedimensionaal) nabouwen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15