Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tridio A - voor (hoog)begaafden vanaf 3 jaar
Productief bvTridio A - voor (hoog)begaafden vanaf 3 jaar

...

van Herel Marijn
2003
educatief
vaardigheid
1
1
kleuters
16' tot 45'
N
oplopend
24,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

28 speciale opdrachten werden ontwikkeld voor hoogbegaafde kinderen vanaf 3 jaar. Ook hier wordt telkens een verband gelegd van een tweedimensionale figuur naar een 3D-figuur (of omgekeerd).

Uitgebreid:

Informatie website (www.tridio.nl): In samenwerking met de Stichting Plato is voor Tridio een boek speciaal ontwikkeld voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in de leeftijd vanaf 3 jaar. Het boek is A4 van formaat en de extra stevige bladzijdes zijn volledig in kleur gedrukt. Er staat steeds op de linkerpagina een opdracht en op de rechterpagina de oplossing. Met de dubbele achterflap bedekt het kind de oplossing voordat er begonnen wordt. Aan één zelfstandig werkdoos heeft een kind genoeg materiaal om mee te werken. De 28 opdrachten begeleiden de kinderen in hun eerste ontdekking van ruimte in het platte vlak. Op unieke wijze wordt met het materiaal op het boek gewerkt. Zelfstandig ontdekken ze geleidelijk dat er in het platte vlak ruimtelijke objecten weergegeven kunnen worden. De relatie tussen de tweede en derde dimensie wordt in de laatste opgaven echt getest als ze moeten beredeneren om het juiste antwoord te vinden. Bovendien is er de mogelijkheid om, na dit boek, verder te werken in de overige boekjes van Tridio, Ruimtelijk inzicht niveau 1 en 2. Commentaar KHBO-Spellenarchief: Dit boek is heerlijk om mee te werken. Alle opdrachten gaan van makkelijk naar moeilijk. De illustraties zijn duidelijk en groot genoeg zodat de echte kubussen zonder problemen op de oefeningen kunnen geplaatst worden. Leerkrachten en therapeuten die op zoek zijn naar materiaal om het ruimtelijk inzicht in te oefenen, moeten niet verder zoeken.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15