Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tridio B - voor (hoog)begaafden vanaf 6 jaar
Productief bvTridio B - voor (hoog)begaafden vanaf 6 jaar

...

van Herel Marijn
2006
educatief
vaardigheid
1
1
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
oplopend
24,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

28 speciale opdrachten werden ontwikkeld voor hoogbegaafde kinderen vanaf 6 jaar. Er wordt vooral geoefend in het leren kijken naar de verschillende zijvlakken van 3D-bouwsels.

Uitgebreid:

Informatie website (www.tridio.nl): In samenwerking met de Stichting Plato is voor Tridio een tweede boek speciaal ontwikkeld voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in de leeftijd vanaf 6 jaar. Het boek is A4 van formaat en de extra stevige bladzijden zijn volledig in kleur gedrukt. Er staat steeds op de linkerpagina een opdracht en op de rechterpagina de oplossing. Met de dubbele achterflap bedekt het kind de oplossing voordat er begonnen wordt. Aan n zelfstandig werkdoos en dit boek heeft n kind genoeg materiaal om mee te werken. De sterke leercurve in combinatie met de opdrachten zonder tekst zorgt voor een sterk visuele aanpak naar de steeds moeilijker wordende problemen. De opdrachten begeleiden de kinderen in hun ontdekking, van het herkennen van ruimte in het platte vlak tot het oplossen van ruimtelijke problemen en het kunnen visualiseren van verschillende perspectieven. De opdrachten van Ruimtelijk Inzicht B lopen parallel aan niveau 2 en 3. Commentaar KHBO-Spellenarchief: 28 opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad gecombineerd met stevig mooi materiaal; wat moet je als leerkracht nog meer hebben? Laat u niet vangen door de omschreven doelgroep. Dit materiaal kan ook nog in de eerste graad van het secundair onderwijs gebruikt worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15