Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Nacht Gespenster
Kallmeyer VerlagNacht Gespenster

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
2006
geheugen
combinatie
2
4
vanaf 5 8j
15'
D
eenvoudig
13,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Acht kaartjes (2 per kleur) worden verdekt in een raster van 3x3 vakjes gelegd. Twee dobbelstenen geven aan welke twee kaartjes omgedraaid en verlegd moeten worden. Wie verzamelt als eerste drie sterren?

Uitgebreid:

Hoe blijven ze het bedenken? Steeds weer verrassen auteurs ons met nieuwe systemen voor geheugenspellen. In dit doosje zitten 8 kaartjes met spoken in 4 kleuren (elk twee keer). Deze kaarten worden verdekt in een raster van 3 op 3 geplaatst waarbij de plaats in het midden vrij blijft. Twee dobbelstenen zijn zo ontworpen dat op beiden elke kleur in totaal 3 keer voorkomt. De speler aan beurt gooit beide kleurendobbelstenen en probeert nu twee spoken te vinden die met de twee gegooide kleuren overeenkomen. Eerst wordt een eerste kaartje open gedraaid en op de vrije plaats gelegd. Indien de kleur overeenkomt met n van beide dobbelstenen mag de speler een tweede kaartje opendraaien naar de nu vrijgekomen plaats. Als dit tweede kleur past bij de andere dobbelsteen scoort de speler en krijgt een houten ster. Komt het opengedraaide eerste kaartje of tweede kaartje niet overeen met de dobbelsteenworp dan worden de kaartjes terug verdekt gedraaid en komt de volgende speler aan de beurt. Wie het eerst drie sterren verzamelt, wint het spel. Spelers moeten niet alleen op zoek gaan naar twee kleuren, ze moeten bovendien goed onthouden waar de verschillende gekleurde spoken telkens weer naar toe verplaatst worden. Geen enkele opengedraaide kaart blijft op zijn plaatst liggen. Wie dacht dat een geheugenspel met slechts vier paren te makkelijk is, moet dit beslist eens uitproberen. Verrassend!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15