Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mamma Mia! (N)
PS GamesMamma Mia! (N)Rosenberg Uwe
2002
kaart
geheugen
2
5
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
9,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 1999, Duitsland, Auswahlliste Spiel des Jahres, Deutscher Spiele Preis (nr 08), Beste Kartenspiel Fairplay (2-99)   
  
Recensie:
Elke speler beschikt over een eigen set kaarten waarop te bestellen pizza’s staan afgebeeld. De rest van de pak kaarten bevat allerlei ingrediënten die op die pizza’s moeten gelegd worden (olijf, salami, peper, champignon en ananas). Bij de start krijgt elke speler 6 garnituurkaarten en één bestelling. Om beurt legt elk garnituurkaarten op een gemeenschappelijke stapel in het midden van de tafel. De een legt b.v. twee olijven, de volgende drie ananassen, dan weer één salami, enz. Je moet goed onthouden wat er reeds geplaatst werd. Denk je dat er voldoende ingrediënten in die aflegstapel liggen om de pizza te bestellen die op jouw kaart voorkomt, dan plaats je ook een bestelling. Nu moet iedereen onthouden dat die bepaalde garnituren weg zijn. De andere ingrediënten kunnen weer gebruikt worden om een nieuwe pizza te bestellen. Als alle kaarten op zijn, wordt de aflegstapel omgedraaid en worden alle kaarten netjes één voor één gesorteerd om te controleren of de tussentijdse bestellingen correct zijn. Je speelt dit spel drie keer. Wie dan de meeste bestellingen heeft kunnen plaatsen, wint dit knap geheugenspel. Mamma Mia! biedt veel interactie, spelplezier en verrassende wendingen en duurt ondanks alle tactische mogelijkheden niet zo erg lang. Dit spel verveelt niet en dient zich aan als een erg leuke opwarmer.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15