Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hop! Hop! Hop!
DjecoHop! Hop! Hop!

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2007
co÷peratief
dobbelsteen
vaardigheid
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
24,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een herderinnetje, haar 9 schapen en hond proberen tijdig te schuilen voor een aankomende storm. Zullen de spelers in staat zijn om samen te werken en iedereen op tijd over de brug te loodsen?

Uitgebreid:

Vier grote speelborden worden naast elkaar gelegd. Op de berg worden de schapen, hond en het herderinnetje geplaatst. Daarnaast komt het platteland, vervolgens een driedimensionale brug (plank op 10 houten pijlers) en tenslotte een veld met de grote schaapskooi. Elke speler dobbelt om beurt en verplaatst een pion van het opgegeven landschap naar het volgende of verwijdert een pijler van de brug met behulp van een houten stokje (1 op de 6 dobbelworpen). Hierdoor verplaatst de kudde schapen zich ÚÚn voor ÚÚn richting stal. Hierbij moet de herderin steeds als eerste en de hond steeds als laatste bewegen. Als de brug instort voordat alle pionnen in de stal geraakt zijn, verliezen alle spelers. In het andere geval winnen alle spelers. Spelers ervaren een sterk gevoel van "samen zijn" in dit spel. Ze kunnen in dit co÷peratieve spel enkele eigen keuzes maken om het spelverloop te be´nvloeden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15