Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Castle Logix
SmartCastle Logix

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2007
constructie
deductie
vaardigheid
1
1
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
31,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met 4 verschillende bouwblokken en 3 dakelementen kan elk van de 48 driedimensionale bouwpuzzels opgelost worden. Ruimtelijk inzicht en logisch denken zijn daarbij onontbeerlijk.

Uitgebreid:

Raf Peeters en Smart hebben 'Circus Blocks' grondig onder handen genomen. Niet alleen het thema maar ook de opdrachtkaartjes en de verpakking werden aangepast. Deze schitterende uitgave past nu volledig in de unieke spellenreeks van deze firma. De clowns uit de vorige editie hebben plaats gemaakt voor torentjes. De opdracht bestaat er nu steeds in een vooraf geprogrammeerd kasteel op te bouwen. De 48 aanwezige opdrachten zijn logisch geordend in vier oplopende moeilijkheidsgraden. Voor elk van die levels wordt een andere startleeftijd gesuggereerd. Natuurlijk lijkt het logisch dat iedereen 'onderaan' begint... Niet alleen de opdrachten zijn prima vorm gegeven, ook aan de blokken en de verpakking is heel wat aandacht besteed. Zowel kleuters als kinderen van de lagere school zullen aan deze opdrachtenset heel veel plezier beleven. De uitdaging is groot en de bouwblokken heel aantrekkelijk. Zowel thuis als in de klas of kinderopvang is dit prima materiaal. Zelfs voor volwassenen en bejaarden zijn de 'expert-' en 'masteropdrachten' niet allemaal evident en even doorzichtig. Wie graag uitgedaagd wordt door deductieve puzzels en solitair aan de slag wil moet niet verder zoeken: Castle Logix is een mooie, attractieve bouwdoos met een groot doelpubliek en daarom ook een aanrader van formaat!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15