Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Gordian's Knot
ThinkFun Inc.Gordiande Vreugd Frans
2005
puzzel
deductie
1
1
vanaf 9 12j
15'
E
complex
30,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Wie graag solitaire puzzels oplost en van een echte uitdaging houdt, moet deze knoop zeker eens proberen te ontwarren. We hebben hier al heel wat puzzels de revue zien passeren en moeten toegeven dat we hier onze tanden heel erg op stuk gebeten hebben... Dit is absoluut niet evident.

Voor wie - hopelijk pas na heel lang proberen en herbeginnen... - het toch echt niet meer ziet (zitten), is de oplossing in een handig boekje bijgevoegd. Daarin wordt stap voor stap in het Engels maar ook visueel uitgelegd hoe je het 'onding' uit elkaar kunt halen. Na enkele minuten en 69 stappen is dit gebeurd. En... onmiddellijk ligt een nieuwe uitdaging klaar! Inderdaad! Je krijgt de stukken bovendien slechts terug in de verpakking als je ze als afgewerkte puzzel terug in elkaar hebt geschoven. Ook nu weer kan dezelfde gids je helpen. Let wel: draai het boekje om en doe dus gewoon alles nog eens maar dan in omgekeerde volgorde...

Thinkfun heeft met deze puzzel een prachtstuk op de markt. Dit is een uitdaging die niet voor iedereen (en ook niet voor mij) is weggelegd!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15