Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fits (2019)
White Goblin GamesFits (2019)

Vertaling beschikbaar.

Knizia Reiner
2019
constructie
puzzel
vaardigheid
1
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
30,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Schuif de tegels naar beneden en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk openingen in je veld ontstaan. Wie op het einde de minste openingen en de meeste rijen heeft, scoort de meeste punten.

Uitgebreid:

Iedere speler heeft een eigen speelveld, waarop de persoonlijke starttegel gelegd wordt. Het spel start met het trekken van een spelkaart, waarop een tegel afgebeeld staat. Elke speler schuift deze tegel willekeurig op zijn veld naar beneden. Op die manier worden alle 16 spelkaarten getrokken, alle tegels op het veld geschoven en de ronde bee´ndigd. Degene die na 4 rondes de meeste punten heeft gescoord, wint het spel.

Zeer leuk en herkenbaar spel voor jong (8+) en oud. Het materiaal is aantrekkelijk en goed ontwikkeld. De schansen met afdekplaat zijn gebruiksvriendelijk, maar niet stevig gemaakt. De spelregels zijn gestructureerd, duidelijk en ondersteund door goede afbeeldingen. Je wil het spel onmiddellijk beginnen spelen. De spelers hebben een zeer grote inpakt op het verloop van het spel. Door het gebruik van de starttegel, begint elk spel voor elke speler op een andere manier. Hierdoor blijft het spel boeiend en gevarieerd.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15