Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ich schenke dir...!
Kallmeyer VerlagIch schenke dir...!

...Vertaling beschikbaar.

Bücken Hajo & Hanneforth Dirk
2006
educatief
taalspel
vaardigheid
2
6
kleuters
15'
D
eenvoudig
13,50 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een speler kiest een afbeelding en geeft een eerste beschrijving mee aan de anderen. Om de beurt raden de spelers welk plaatje wordt bedoeld. Na elk foutief antwoord komt er een tip bij.

Uitgebreid:

Iedereen krijgt graag iets, maar geeft ook wel eens iets weg. Bij dit spel is dit dus ook het geval, ware het niet dat er wat giswerk aan te pas komt. In het midden van de tafel worden enkele beeldkaarten gelegd waarop. Deze worden op voorhand goed besproken. Deze afbeeldingen zijn ook nog eens op aparte kaartjes terug te vinden. Deze kaartjes stellen de cadeautjes voor die geschonken zullen worden. En hoe gebeurt dit nu? Door ze te beschrijven. De spelleider begint met de naam van het spel : 'Ik schenk je…' en vervolgens beschrijft hij het voorwerp. Bv.: 'ik schenk je iets dat rond is…' Om beurt mag een speler raden waarna er een volgende tip gegeven wordt. Het spel laat heel wat luister- en praatmogelijkheden toe, maar laat ons eerlijk zijn, met een eenvoudige memory kun je hetzelfde doen…

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15