Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Stimmt doch gar Nicht!
Kallmeyer VerlagStimmt doch gar Nicht!

...Vertaling beschikbaar.

Krüger Heike
2007
educatief
taalspel
vaardigheid
2
6
vanaf 5 à 8j
15'
D
eenvoudig
30,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

"Luister goed en zoek de fout!" Een verhaal wordt voorgelezen en op tafel liggen heel wat objecten. In het verhaal zit echter een fout. Wie ontdekt die als eerste en neemt het bijbehorende voorwerp of de kaart?

Uitgebreid:

26 leuke miniaturen en 26 beeldkaarten liggen ter beschikking om met behulp van het boekje met 28 verhalen gebruikt te worden. De spelbegeleider kiest een verhaal, selecteert eventueel de miniaturen of de kaarten en kiest een variante. 1) Als de kinderen tijdens het lezen van het verhaal een fout menen te horen, dan melden ze dit. De spelbegeleider onderbreekt het voorlezen en luistert naar wat de kinderen opgevallen is. 2) De fouten uit het verhaal liggen met behulp van de miniaturen op tafel. De spelbegeleider leest een verhaal voor en de kinderen wijzen naar die miniatuur die volgens hen niet bij het verhaal past. 3) De kinderen beschikken over de fouten in het verhaal in de vorm van beeldkaarten. De spelbegeleider leest een verhaal voor. De kinderen tonen die kaarten die volgens hen niet bij het verhaal passen. 4) De spelbegeleider leest een verhaal voor en de kinderen luisteren aandachtig. Wie meent een fout gehoord te hebben, geeft een vooraf afgesproken teken. Deze speler zoekt een miniatuur die bij die fout overeenkomt. Bij een volgende fout komt een andere speler aan de beurt. Dit spel oefent o.a. de volgende vaardigheden in: - akoestische differentiatie - tactiele differentiatie - visuele toekenning - herkennen van logische samenhang - uitbreiding van spraak competenties - heel aandachtig luisteren Het grote nadeel voor ons taalgebied is dat de 28 beschikbare verhalen in het Duits gepresenteerd worden. Wie dit creatief kan omzeilen, haalt een schitterend taal-luisterspel binnen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15