Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Was siehst du? (Wat zie jij?)
HabaWas siehst du? (Wat zie jij?)

Vertaling beschikbaar.

Marold Torsten
2005
educatief
vaardigheid
2
5
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee grote zoekplaten, elk met 30 kleine detailkaartjes vormen het basismateriaal voor dit zoekspel met 4 varianten. Telkens gaan de spelers a.d.h.v. verbale aanwijzingen op zoek naar specifieke onderdelen.

Uitgebreid:

Wie heeft vroeger nooit het spel gespeeld: ik zie, ik zie wat jij niet ziet… Wel het concept van dit spel is hier volledig op gebaseerd. De spelers zijn allemaal detectives die dus op speurtocht vertrekken. Het speelbord heeft twee zijden. Aan de voorzijde staat een boerderij, op de rugzijde is een straat afgebeeld. De boerderij is bedoeld voor het eenvoudiger spel omdat er minder details op terug te vinden zijn. Bij elke zijde horen een dertigtal zoekkaarten. Een spelleider trekt één van de kaartjes en geeft er een beschrijving van. Om beurt mogen de andere speler een gokje doen naar wat er gezocht wordt. Dit doen ze door een loepje op het speelbord te leggen. Bij een tweede variant speelt iedereen tegelijk. Wanneer het bord op de straatzijde gelegd wordt, kan er ook gespeeld worden met een dobbelsteen of zijn er mogelijkheden om een detectiveduel te voeren. In ieder geval variaties genoeg. Creatievelingen zullen wellicht nog veel meer variaties vinden om dit spel nog attractiever te maken. Het spel is zeer mooi uitgegeven met oog voor detail. Het is naar ons gevoel een hebbedingetje voor de kleuterklas en voor de eerste graad van het lager onderwijs, al zullen we dit spel zeker ook in de woonkamer terugvinden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15