Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Leukste Kinder Muziek Spel (met hits, liedjes en dierengeluiden)
RubinsteinLeukste Kinder Muziek Spel (met hits, liedjes en dierengeluiden)

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2007
quiz
vaardigheid
2
8
vanaf 5 ŗ 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
15,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Driehonderd geluiden en liedjes waarvan je maar een kort stukje hoort. Wie herkent de meeste geluiden en liedjes en wordt de winnaar van deze quiz?

Uitgebreid:

Bij dit muziekspel raden de spelers welke geluiden en/of liedjes ze horen. De bijgevoegde cd bevat een 300-tal geluiden die telkens per 3 gecombineerd staan in een track. De spelers verdelen zich in gelijkwaardige groepen, waarbij spelers van dezelfde leeftijd over de groepen verdeeld worden. Het spel is ingedeeld in 3 categorieŽn naar leeftijd (4-6 jaar, 6-10 jaar, 10+) en bevat liedjes en geluiden die deze leeftijdsgroep zouden moeten kennen. Jammergenoeg is dit niet altijd het geval: de kinderliedjes zijn soms Nederlandse liedjes die niet gekend zijn in BelgiŽ, waardoor zelfs volwassenen het niet herkennen. Tijdens elke ronde worden 10 tracks beluisterd en moeten 30 antwoorden worden opgeschreven. Na de ronde wordt gekeken wie de meeste antwoorden juist had en worden punten toegekend (1 punt per geluid, en 2 punten voor kinderhits wanneer titel en uitvoerder gegeven worden). Wie na 10 ronden de meeste punten heeft, is de winnaar. Het spel is jammergenoeg al eentonig na 1 ronde (10 tracks, 30 geluiden), en dus is 10 ronden wel erg lang. Er zit geen variatie in de spelvorm waardoor spelers dus 10 ronden lang luisteren en opschrijven en luisteren en opschrijven en (o ja, en tussendoor mogen ze toch ook even de antwoorden controleren) en luisteren en opschrijven en...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15