Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Trilniet
Toi - toysTrilniet

Vertaling beschikbaar.

onbekend
...
gezellige sfeer
vaardigheid
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D
heel simpel
8,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer n (of meer) houten stokjes uit een labiele verticale opstelling te halen zonder dat deze omvalt. Een kleurendobbelsteen bepaalt welk stokje moet weggenomen worden. Elke kleur heeft een ander waarde.

Uitgebreid:

Het spel in dit houten kistje is 100% identiek aan het spel Zitternix van Haba. De kwaliteit is echter niet zo hoog als het 'origineel'. Bovendien wordt een andere auteur vermeld... Vreemd is het minste wat je hierover kunt zeggen. Beschrijving van het origineel: In dit doosje steken 27 stokjes van zo'n 15 cm lang. Ze zijn verdeeld over 3 kleuren en evenveel diktes. De blauwe zijn het dikst en tellen elk voor 3 punten, gevolgd door rood (2 punten) en geel (1 punt). In het begin worden alle stokjes samen tegen elkaar in een hand gehouden en wordt de houten ring erover geschoven. De volledige bundel wordt tenslotte wat gedraaid zodat het geheel relatief stabiel op tafel blijft staan. Om de beurt dobbelen de spelers met de kleurendobbelsteen (waarop elke kleur twee keer voorkomt) en proberen daarna een stokje van die kleur uit de bundel te halen. Het enige wat hierbij niet mag gebeuren is dat de houten ring de tafel gaat raken. In dat geval is de speelronde direct afgelopen en telt iedereen zijn punten. Durft iemand bij zijn beurt echter geen stokje meer van de gedobbelde kleur weg te nemen, dan mag hij passen maar moet dan wel een reeds weggehaald stokje van die kleur ingeven. Ook als nog maar drie stokjes overblijven, is het spelletje afgelopen. Heel eenvoudige spelregels zorgen hier voor een plezant tussendoortje. Dit evenwichtsspelletje is erg uitdagend. Let wel dat je dit spel niet op een glad oppervlak speelt want dan heb je er helemaal niets aan. Heinz Meister bewijst hier dat hij naast de ontelbare dobbel- en geheugenspellen voor kinderen ook andere wegen kan bewandelen. Dit vaardighedenspel mag er zeker zijn!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15