Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Make 'n' Break (compact)
RavensburgerMake

Vertaling beschikbaar.

Lawson Andrew & Jack
2008
constructie
gezellige sfeer
vaardigheid
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
11,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Om de beurt proberen de spelers binnen de voorziene tijd zoveel mogelijk bouwwerken te maken. Elk van de 60 bouwkaarten toont een opstelling van twee tot acht blokken.

Uitgebreid:

Dit is de kleine uitgave van het gelijknamige spel 'Make 'n' Break. Het aanwezige spel gelijkt als twee druppels water op het origineel, alleen is alles nu in een miniformaat gegoten. Zowel de bouwblokken als de opdrachtkaarten werden in aantal gereduceerd. Met de 8 (kleinere) bouwblokken kunnen nu nog 60 opdrachten nagebouwd worden. De timer is uit deze doos verdwenen en wordt vervangen door een originele dobbelsteen. Deze heeft drie blanco zijden en toont verder de cijfers 1, 2 en 3. De buur van de speler aan beurt bepaalt met deze dobbelsteen de maximale bouwtijd. Hij blijft daarvoor dobbelen totdat een som van minstens 15 wordt bekomen. Na elke worp moet hij wel steeds luidop de tussensom aangeven. Alle afwerkte bouwwerken leveren de speler aan beurt evenveel punten op als vermeld op de respectievelijke opdrachtkaarten. In totaal worden 5 speelronden voorzien. Logischerwijs wint uiteindelijk de speler met de meeste punten. Deze kleine variant valt voor liefhebbers met een beperkt(er) budget zeker aan te bevelen. Ook voor scholen die af willen van de luidruchtige timer of niet veel plaats hebben voor het opbergen van spellen is deze mini-editie een bruikbaar alternatief.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15