Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pixel: The cross-action strategy game!
Productief bvPixel: The cross-action strategy game!

Vertaling beschikbaar.

Dominguez Rancho
2008
speel op een rij
strategie
tactiek
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
25,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 2007, USA, Mensa Select   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Spelers plaatsen om beurt een speelsteen in het raster. Wie er als eerste drie (of vier) op een rij heeft staan wint. De positie waar je mag plaatsen wordt bepaald na het verschuiven van één van beide coördinaten.

Uitgebreid:

Heerlijk eenvoudige spelregels met een heel grote diepgang. Zo kan je dit abstracte bordspel het best omschrijven. Het speelbord toont een raster van 8x8 vakjes waarvan de vier hoekpunten niet bruikbaar zijn. Langs twee zijden is een schuivertje voorzien waarmee aangeduid wordt waar de volgende speelsteen kan geplaatst worden. Evenveel stenen in verschillende kleuren als deelnemende spelers worden in het midden geplaatst. De startspeler plaatst de schuivertjes zo dat het snijpunt op zijn start-speelsteen staat. Dan verschuift hij één van beide schuivertjes en plaatst zijn volgende speelsteen op dat nieuwe snijpunt. Zo gaat het om beurt verder. Zodra een speler drie (bij 4 spelers) of vier (bij 2 of 3 spelers) speelstenen van zijn kleur op een rij heeft, wint deze speler de partij. Het verschuiven van één van beide coördinaten waarop je je volgende speelsteen moet plaatsen, geeft dit spel een heel grote diepgang. Je moet immers niet alleen onderzoeken wat voor je eigen kleur de "best next move" is maar je moet nog veel meer opletten wat de volgende mogelijkheden voor je tegenspeler(s) worden. Wie liefhebber is van abstracte bordspellen, thema speel-op-een rij, moet deze variant beslist verkennen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15