Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

1, 2, Keilerei (1, 2, vechtpartij)
Haba1, 2, Keilerei (1, 2, vechtpartij)

Vertaling beschikbaar.

Löpmann Thorsten & Willeke Carmen
2005
combinatie
vaardigheid
2
2
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E
moeilijker
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De vijf Bremer Stadsmuzikanten 'vechten' om wie het best de rovers kan verjagen. Wie reageert het snelst en grijpt de passende rover? Een overzichtskaart bepaalt welk dier het wint in het gevecht van elkaar.

Uitgebreid:

In dit spel voor twee spelers ruziën de Bremer Stadsmuzikanten (een ezel, kat, hond en haan) wie van hen de sterkste is en dus voor wie de rovers moeten vluchten. Twee rovers met een miniem uiterlijk verschil worden in het midden van de tafel geplaatst. De 32 dierenkaarten worden geschud en verdekt verdeeld over de twee spelers. Beide spelers draaien tegelijkertijd de bovenste kaart van de eigen stapel om en onderzoekt wie van wie wint (er is voor elke speler een handig overzichtskaartje beschikbaar met alle mogelijke combinaties). De ezel wint van de hond en de kat. De hond wint van kat en de haan. De kat wint van de haan en die wint op zijn beurt van de ezel. De spelers moeten nu heel snel reageren door de juiste rover zo vlug mogelijk te pakken. Wint het dier op jouw openliggende kaart dan grijp je zo snel mogelijk de lachende, groene rover. Verliest jouw dier dan probeer je de boze, rode rover te pakken. Het kan gebeuren dat beide spelers een zelfde dierenkaart omdraaien. In dat geval moeten ze nog een kaart omdraaien totdat er een duel kan opgelost worden. Wie als eerste de juiste rover grijpt, krijgt alle omgedraaide kaarten als beloning. Na het laatste duel, telt iedere speler zijn aantal gewonnen dierenkaarten. Wie de meeste kaarten heeft verzameld, wint het spel. De twee bijgeleverde overzichtskaarten bieden twee verschillende zijden: op de rugzijde van de overzichtskaart waar de ezel het wint van kat en hond, wint nu de haan van kat en hond. “Goed nadenken vooraleer je de rover pakt”, dit is de boodschap!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15