Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Feelina en de Speurtocht naar de Vlinders
SelectaFeelina en de Speurtocht naar de Vlinders

Vertaling beschikbaar.

Nikolai Beate
2008
verzamelen
educatief
renspel
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
20,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De feeŽn zijn op weg naar het kasteel en moeten daarvoor de weg langs de vlinders zoeken. Wie herkent de juiste patronen en kleuren en komt als eerste aan bij het kasteel?

Uitgebreid:

Het spel start met het klaarleggen van de draaischijf en de vlinders. Wie de fout in het spelregelboekje ontdekt en daarna de vlinders JUIST op tafel heeft gelegd (voor de duidelijkheid: met de patronen naar boven), kan op zoek gaan naar juiste patronen en kleuren. De speldoos bevat 15 kleurrijke vlinders en evenveel blaadjes. Alle vlinders kregen een overeenkomstig blaadje met hetzelfde patroon. Dat blaadje wordt met de groene zijde naar boven op de vlinders gelegd. Van elke vlinder is nu nog een klein stukje zichtbaar. De eerste speler draait aan de pijl van de draaischijf. Op deze draaischijf zijn opnieuw dezelfde patronen van de vlinders te zien. De pijl wijst een patroon aan en alle spelers gaan op zoek naar de vlinder met dit patroon. Ze nemen het blaadje van de vlinder en leggen dit voor zich. Na controle mag de speler die het juiste blaadje voor zich liggen heeft, een stap dichter naar het kasteel toe. Elke speler heeft dan ook een feeŽnpion en een individueel spelbord met daarop een kasteel voor zich liggen. De blaadjes worden weer op de vlinders gelegd en de volgende ronde kan starten. Wie als eerste het kasteel bereikt, is de winnaar van dit spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15