Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jungle Speed: All in!
Asmodée éditionsJungle Speed: All in!Vuarchex Thomas & Yakovenko Pierric
2008
vaardigheid
combinatie
gezellige sfeer
2
15
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F
heel simpel
33,00 EUR 
België 
 
Onderscheiding in 2003, Oostenrijk, Spiel der Spiele: Spiele für Viele   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers draaien om de beurt de bovenste kaart van hun stapel open. Telkens als twee naar vorm identieke kaarten verschijnen moeten de betrokken spelers naar de totem grijpen. Wie 'heeft de beste reflexen?

Uitgebreid:

Deze uitgave in blikken doos is een must voor elke 'Jungle Speed-freak'! Naast de originele basisset (80 kaarten en houten totem) en alle kaarten van de eerder verschenen uitbreiding (nog eens 80 kaarten) is nog maar eens een extra set van 40 spiksplinternieuwe (en knotsgekke) kaarten toegevoegd. Met alle kaarten spelen is alleen bij grotere groepen interessant, bij een kleinere bezetting is het raadzaam om vooraf één of twee 'families' uit het spel te nemen. Wie dit spel wint mag zich zonder enige discussie een concentratiekampioen noemen, niemand van de tegenspelers zal dit op dat moment trouwens tegenspreken want echt evident is dit niet... Het aantal op elkaar lijkende kaarten per familie is in deze doos nl. nog maar eens toegenomen. Zo zijn er per familie nu 7, 9 of 10 varianten op eenzelfde thema én 5 verschillende actiekaarten voorzien.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15