Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ab ins Bett, Nils! (Niels wil nog niet slapen!)
HabaAb ins Bett, Nils! (Niels wil nog niet slapen!)

Vertaling beschikbaar.

Nikisch Markus
2008
verzamelen
vaardigheid
geheugen
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Niels het nijlpaard wil niet gaan slapen. Door te vertellen wat hij eerst nog wil doen, kan je schijven verzamelen. Maar je kan ook onthouden waar welke schijven liggen om de meeste te bekomen.

Uitgebreid:

Niels is een nijlpaard. Gaan slapen vindt hij niet leuk. Hij wil steeds eerst andere dingen doen. In het basisspel wordt het zachte bed in het midden van het speelbord gelegd en komen de negen actieschijven open op hun juiste plaats. Niels wordt op een schijf naar keuze geplaatst. Wie aan de beurt komt, gooit de speciale dobbelsteen. Als het bed zichtbaar is, wordt Niels in zijn bed gestopt. Wordt een kleur gedobbeld, dan gaat Niels naar het eerste vakje met een schijf van die kleur en moet de speler aan beurt vertellen wat Niels op dat schijfje aan het doen is. Als beloning ontvangt de speler het schijfje. Als alle schijven verzameld zijn, wint de speler die er het meeste bezit. In de geheugenvariant liggen de negen schijven verdekt rondom het speelbord en moeten de spelers de schijf die bij de tekening op het speelbord ligt, proberen te pakken te krijgen. Het interessante aan het spel is dat de kleuter moet vertellen wat Niels doet. Hij poetst zijn tanden, neemt een bad, speelt nog een beetje met de trein of leest een boekje op het toilet. Daardoor is dit spel meer dan een dobbel- en verzamelspel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15