Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

1, 2, 3... ich komme! (1, 2, 3... ik kom)
Haba1, 2, 3... ich komme! (1, 2, 3... ik kom)

Vertaling beschikbaar.

Berger Norbert
2009
geheugen
combinatie
verzamelen
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Eén speler bestudeert de kenmerken van 5 verschillende 'kinderen'. Daarna 'verstoppen' deze kinderen zich ergens achter. Kan de speler aan beurt 2 'onzichtbare' kenmerken van ELK van deze kinderen opnoemen?

Uitgebreid:

Kinderen houden van verstoppertje spelen en dit is precies wat de auteur hier probeert uit te werken in dit spannend geheugenspel. Veertig kaarten, waarop telkens een kind staat afgebeeld, worden flink geschud en als verdekte stapel klaargelegd. De speldoos bevat ook acht verstopplaatsen. Dit zijn kaarten in de vorm van een boom, een schutting, een waterput… De startspeler draait vijf kaarten om en legt ze open op de tafel. Terwijl een zandloper loopt, bekijkt hij deze kinderen heel aandachtig want straks zitten ze verstopt en zal hij slechts een hoofd, een T-shirt, een broek of een paar schoenen te zien krijgen. De medespelers pakken vijf verstopplaatsen en leggen die op de ‘kinderen’ terwijl de startspeler eventjes zijn ogen sluit. Hij moet nu één van de vijf kaarten aanwijzen en twee kenmerken noemen die door de verstopplaats worden bedekt. Als speler kijk je of de kinderen een hoofddeksel hebben of niet, met of zonder bril, korte of lange mouwen, lange of korte broek of rok, met of zonder schoenen. Zijn de genoemde kenmerken correct, dan kan een volgende kaart worden geraden. Een juiste kaart telt als zegepunt. Van zodra de vijf openliggende kaarten zijn besproken, worden vijf nieuwe kaarten omgedraaid en is de volgende speler aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle spelers twee keer ‘zoeker’ zijn geweest. De speler die de meeste kaarten heeft verzameld, wint. Dit spel test duidelijk het geheugen en kan makkelijk worden aangepast (vb meer of minder kenmerken opnoemen). Een leuk spel met een duidelijk thema dat de kinderen zeker zal aanspreken.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15