Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Koe zoekt Boer
The Game MasterKoe zoekt Boer

...Vertaling beschikbaar.

van Tol Hans
2008
kaart
tactiek
2
5
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
...
5,00 EUR 
Nederland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een luchtig kaartspelletje van The Game Master met een knipoog naar het programma ‘Boer zoekt Vrouw’. In ‘Koe zoekt Boer’ moet men als een boer goed voor zijn koeien zorgen en maken dat ze happy zijn.

Uitgebreid:

‘Koe zoekt Boer’ is een luchtig kaartspelletje van The Game Master met een knipoog naar het programma ‘Boer zoekt Vrouw’. In ‘Koe zoekt Boer’ moet men als een volleerde boer goed voor zijn kudde koeien zorgen en maken dat ze zeer happy zijn. Maar je moet ook opletten dat de andere boeren er niet vandoor gaan met jou koeien en natuurlijk helpt het altijd wanneer je de tegenstrever een duwtje in de verkeerde richting geeft. Doel van het spel: Op het einde van het spel zoveel mogelijk happy koetjes in je wei hebben en zo weinig mogelijk depri koetjes. Per Happy koe krijg je pluspunten, per Depri koe minpunten. Spelmechanisme: Aan het begin van het spel krijgt elke speler 3 koeien van de veestapel. Deze koeienkaarten kunnen 1 tot 5 koeien bevatten die in 1 van vijf kleuren staat. 2 koeienkaarten zijn depressief, 1 koeienkaart mag je als speler gelukkig maken. Elke speler krijgt bovendien ook een stalkaart waar tot 3 koeien in geplaatst kunnen worden. De overige koeienkaarten worden gemengd met actiekaarten (zie later) en er wordt een trekstapel gevormd. De bovenste drie kaarten van de trekstapel worden opengelegd op tafel. Een speler heeft nu 3 keuzes: 1. de speler neemt een open kaart en voert deze uit. 2. de speler neemt een open kaart en legt deze af. 3. de speler neemt een gesloten kaart van de trekstapel. Naast de koeienkaarten die zowel gelukkig of ongelukkig kunnen zijn, zijn er ook actiekaarten. Deze actiekaarten zorgen ervoor dat de koeien hun humeur wisselt, de koeien van eigenaar wisselen of koeien in/uit de stal kunnen gaan. Met 2 spelers: Om het spel met twee spelers te spelen mist het wat kaartjes. Eenmaal dat de kaarten die openliggen geen nut hebben laat je deze te lang liggen en hebben deze geen nut. Iedereen neemt dan ook van de gesloten trekstapel. Bijgevolg ga je heel snel door de stapel heen. Van de speciale kaarten die alle koeien beïnvloeden is er trouwens maar 1 kaart per kleur in het spel. Indien je met twee speelt zijn deze kaarten vaak al voorbij tegen dat het kleur in het spel is. Met 3 spelers: Met drie spelers komt het spel veel beter tot zijn recht. De kaarten zijn meer verspreid over de spelers waardoor de actiekaarten veel beter gebruikt kunnen worden. In het algemeen is het trouwens een zeer simpel spelletje waar veel van geluk afhangt. Je moet geluk hebben dat de kaarten die je trekt goed van pas komen in het spel. Voor hetzelfde ben je niets met de kaarten. Je moet natuurlijk wel de kaarten die langskomen goed in het achterhoofd houden zodat je weet welke kaarten je beter wel en welke je op dat moment niet speelt. Een echte planning maken met dit spel is echter niet mogelijk. Verder is het grafisch werk van de kaartjes zeker wel in orde. De koeien zien er ronduit schattig uit en het spelmechanisme is wel leuk bedacht.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Koe zoekt Boer

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15