Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Käfer Kunterbunt (Kevertje Kakelbont)
HabaKäfer Kunterbunt (Kevertje Kakelbont)

Vertaling beschikbaar.

Anja Dreier-Brückner
2007
dobbelsteen
verzamelen
2
6
peuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Kevertje Kakelbont maakt zich klaar voor het grote lentefeest en wil haar mooiste kleurtjes aantrekken. Wie wil haar daarbij helpen?

Uitgebreid:

Kevertje Kakelbont, een prachtige handpop, maakt zich klaar voor het grote lentefeest. Daarvoor wil ze graag haar mooiste kleuren aantrekken. Op de bloem liggen nog nieuwe kleurenstippen die Kakelbont straks mag aantrekken. De spelers dobbelen met de kleurendobbelsteen en kunnen zo nieuwe kleurtjes (wit, groen, geel of blauw) verzamelen. Elke speler mag eventjes voor het kevertje zorgen, maar af en toe vliegt ze naar de volgende speler wanneer het 'kevertje' gedobbeld wordt. Dan vliegt ze naar de hand van deze speler en die doet de 'polsband' met het kevertje om.

Wie de handpop vastheeft op het moment dat het laatste stipje aan de kever wordt gegeven, is de winnaar van de ronde en krijgt een keverbeloning. Wie als eerste twee keverbeloningen heeft, is de winnaar van het spel.

Een lief spel met een hoog knuffelgehalte. De jonge spelers leren met de dobbelsteen omgaan, kleuren herkennen, maar ook een knuffel delen en doorgeven. En dat laatste is niet altijd het eenvoudigste!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15