Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Grimassimix
PiatnikGrimassimixDraxler Elisabeth, Poteranski Katharina, Strehl Herta & Trausmuth Sonja
2008
educatief
taalspel
2
4
kleuters
15'
D
eenvoudig
20,00 EUR 
Oostenrijk 
 
Onderscheiding in 2009, Oostenrijk, Spiel der Spiele: Spiele fr Kinder   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Spelers proberen zo vlug mogelijk tegels te vinden waarop de grimas overeenkomt met de opdrachtkaarten. Dit spel oefent de mondmotoriek in.

Uitgebreid:

Op het speelbord worden 15 vierkante tegels van eenzelfde set geplaatst (b.v. de grimassen met rode, gele en blauwe rand). Bij deze tegels horen 15 opdrachtkaarten. Die worden goed gemengd en als voorraadstapel klaargelegd. De speler aan beurt neemt de bovenste opdrachtkaart, bestudeert aandachtig de grimas die er op getekend staat, neemt het spiegeltje om die grimas eventjes in te oefenen en beeldt de grimas aan de medespelers uit. Deze zoeken nu zo vlug mogelijk de tegel op het speelbord die met die grimas overeenkomt. Wie het eerst zijn speelsteen op die tegel plaatst, krijgt de kaart als die inderdaad correct is. Wie het eerst vijf kaarten kan verzamelen, wint het spel. Dit spel werd in samenwerking met een team logopedisten ontwikkeld. Een goede mondmotoriek is immers een prima basis om woorden correct te articuleren. Het spel bevat 30 verschillende grimassen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15