Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Areal: Kunst im Rechten Winkel
Kallmeyer VerlagAreal: Kunst im Rechten Winkel

...Vertaling beschikbaar.

Hanneforth Dirk
2009
tactiek
combinatie
educatief
1
6
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
D
eenvoudig
15,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers proberen zoveel mogelijk grote samenhorende vlakken in zijn kleur te vormen. Enkel vierkanten en rechthoeken krijgen punten.

Uitgebreid:

De 24 tegels worden over de spelers verdeeld. Elke tegel toont een klein en groot vierkant en twee rechthoeken in 4 verschillende kleuren. Daarnaast krijgt iedereen ook één gekleurde tegel die aangeeft met welke kleur hij zal spelen. Basisspel voor 4 spelers: De startspeler plaatst een tegel naar keuze op tafel. Elke volgende speler moet een nieuwe tegel aanleggen zodat die minstens met één zijde grenst aan een reeds op tafel liggende tegel. Op deze wijze ontstaat een steeds groter worden patroon. De spelers moeten wel rekening houden dat alle tegels binnen een 2x12 of 3x8 of 4x6 rechthoek liggen. De partij eindigt als alle 24 tegels op tafel liggen. Nu worden punten toegekend. Elke klein vierkant scoort 1p. Elk groot vierkant scoort 4p en elke rechthoek scoort 2p. Vanzelfsprekend scoort speler rood enkel voor de rode vierkanten en rode rechthoeken. Figuren die uit meerdere tegels bestaan scoren dus meer punten op voorwaarde dat de bekomen figuur werkelijk een vierkant of rechthoek is. Wie de meeste punten scoort, wint het spel. Het spelregelboekje bevat nog enkele varianten, ook voor 6 spelers en ook om coöperatief te spelen. Dit spel leert kinderen naar de opbouw van twee meetkundige figuren te kijken. Hoe leg ik een volgende tegel aan zodat ik een groter vierkant of rechthoek bekom? De volgorde waarin je je tegels plaatst is heel belangrijk. Een portie strategisch inzicht is niet onbelangrijk.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15