Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hinkel Twister
Hasbro (MB)Hinkel Twister

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2008
vaardigheid

1
8
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Hinkel Twister is een nieuwe manier van hinkelen: vorm je eigen hinkelbaan en voeg enkele grappige acties toe aan je spel.

Uitgebreid:

Het is misschien al lang geleden, maar iedereen heeft ooit wel al eens gehinkeld. Je tekent een hinkelbaan op de grond, zoekt een steentje en begint. Het Twister-hinkelspel is een eenvoudig hinkelspel. Door middel van gekleurde ringen en klemmen wordt een hinkelbaan in een vorm naar keuze in elkaar gezet. De cirkels hebben 4 verschillende kleuren. De spelers draaien aan een draaiwijzer die vertelt in welk kleur de speler niet mag hinkelen. Daarna hinkelt de speler de baan uit. Klaar? Dan draait hij nog eens en hinkelt opnieuw. Wanneer de speler besluit dat het spel wat saai begint te worden, verandert hij de hinkelbaan van vorm en hinkelt opnieuw. Op de schijf staan enkele varianten afgebeeld waardoor de hinkelbaan al dansend, zingend, wiebelend of al handenklappend kan afgelegd worden. Ook twee spelers kunnen de uitdaging samen aangaan en elk aan een kant van de baan starten. Wanneer ze elkaar tegenkomen, schudden ze elkaar de hand. In tegenstelling tot het originele Twisterspel, begint men telkens opnieuw met het spel. Het is niet echt een uitdaging, maar kan wel door jongere spelertjes uitgetest worden, doordat de begrippen 'links' en 'rechts' niet voorkomen en dus enkele de kleuren moeten gekend zijn. Na een tijdje wordt het echter wat saai. Het enige voordeel aan dit spel is dat er niet op de vloer gekrijt moet worden, waardoor er eindelijk ook eens binnen kan gehinkeld worden.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Hinkel Twister

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15