Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Geitje, verstop je! - Het kaartspel
HabaGeitje, verstop je! - Het kaartspel

Vertaling beschikbaar.

Lehmann Christine & Wolfgang
2010
geheugen
kaart
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
7,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De boze wolf is het huisje van de geitjes binnengedrongen. Gelukkig hebben de geitjes zich verstopt. De spelers raden hoeveel geitjes er in een schuilplaats zitten en verzamelen zo vlug mogelijk 6 kaarten.

Uitgebreid:

In dit kaartspel van Geitje verstop je (een minder goede variant op het originele 'Geitje verstop je') raden de spelers hoeveel geitjes waar verstopt zitten. De kaarten met geitjes worden verdekt in een stapel op tafel gelegd. De bovenste 6 kaarten worden open in een cirkel gelegd. Wanneer de spelers deze goed bekeken hebben, worden ze bedekt met de verstopplaatskaartjes. Jammer dat deze verstopkaartjes net dezelfde grootte hebben als de geitjeskaarten, zodat het verstoppen niet zo makkelijk is. De wolf wordt op een verstopplaats naar keuze gezet. De eerste speler dobbelt met de kleurendobbelsteen. Hij mag nu raden hoeveel geitjes onder de verstopplaats van de gedobbelde kleur zitten. Is het juist, dan mag hij de kaart houden en een nieuwe kaart onder de verstopplaats leggen. Hij vertelt aan de andere spelers hoeveel geitjes er op de kaart staan. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Dobbelt een speler echter de kleur waar de wolf staat, dan heeft hij pech. De speler mag niet raden en moet de wolf op een andere verstopplaats zetten. Wie als eerste 6 kaarten heeft geraden, is de winnaar van dit spel. De wolf is verslagen. Zoals eerder vermeld is dit een minder goed spel dan het originele. Ook bij de uitwerking van de kaarten zijn er een aantal zaken minder goed: De kaarten zijn verwarrend doordat er zowel op de geitenkaartjes als op de verstopplaatsen dezelfde plaatsen te zien zijn (bv. een bed). Een geitjeskaart met een bed kan bv. onder een verstopplaats met een bad verstopt liggen, wat het spel niet logisch maakt. Op elke geitjeskaart met gordijnen zitten ook altijd 2 geitjes, waardoor de kinderen dus enkel hoeven te onthouden welke kaart onder de verstopplaats zit en ze dan weten wat het juiste aantal is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15