Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Razzo Raketo (Een galactisch Avontuur!)
Selecta SpielRazzo Raketo (Een galactisch Avontuur!)

...Vertaling beschikbaar.

Bogen Steffen
2009
geheugen
verzamelen
3
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De leerlingen van de astronautenschool vliegen met hun raket de kamer rond. Maar lukt het ook om alle ruimteschepen met hun astronauten terug naar het ruimtestation te krijgen?

Uitgebreid:

De leerlingen van de astonautenschool vliegen met hun ruimteschepen door de kamer. Ze vertrekken vanuit het ruimtestation dat op de tafel staat. Bij het ruimtestation ligt een verdekte stapel kaarten waarop ruimteschepen afgebeeld staan. Alle spelers hebben fiches in een bepaalde kleur waarop astronauten afgebeeld staan. Deze junior-astronauten moeten een ruimtereis maken en terugkomen naar het ruimtestation. Spelers spelen elke om beurten, maar iedereen bij dit spel is steeds bezig: zoeken, verstoppen, tellen... waardoor het ook voor spelers die niet aan de beurt zijn, leuk blijft. De eerste speler zet de houten raket voor zich die aantoont dat hij aan de beurt is. Hij neemt de bovenste kaart van de stapel en bekijkt het afgebeelde ruimteschip. Ligt het schip nog bij het ruimtestation, dan mag het op ruimtereis vertrekken. Ligt het niet meer bij het ruimtestation, dan komt er een ruimteschipzoektocht. Bij de ruimtereis plaatst de speler aan zet een astronaut van eigen kleur en een astronaut van een andere kleur (waarvan er nog veel zijn) in het schip. Beide spelers zoeken gedurende 20 tellen een landingsplaats in de kamer waarin gespeeld wordt. Een landingsplaats kan overal in de kamer zijn, maar de raket moet wel op een zichtbare plaats terechtkomen. De andere spelers (die hebben geteld en niet hebben gekeken) weten dus niet waar de landingsplaats van deze raket is. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Wanneer een kaart wordt getrokken waarvan de raket niet meer bij het ruimtestation ligt, dan gaat de speler aan zet op zoektocht. Hij krijgt daarvoor opnieuw 20 tellen de tijd. Kan hij het ruimteschip binnen de tijd terug brengen, dan worden er punten verdeeld. De astronauten uit de raket worden in het ruimteschip gelegd en krijgen elk n punt. Maar ook de speler die de raket teruggevonden heeft kan punten verdienen. Wanneer het niet lukt om een raket te vinden, wordt de kaart op een reservestapel gelegd, die later, wanneer alle andere kaarten op zijn, ook kan gespeeld worden. Bij dit spel moeten de spelers goed onthouden waar een raket verstopt ligt, maar tijdens hun zoektocht moeten ze ook goed rondkijken om andere raketten te vinden. En wie goed luistert... kan de raketten misschien wel ergens naartoe horen vliegen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15