Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Alcatraz - Prison Break Logic Game
SmartAlcatraz - Prison Break Logic Game

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2008
puzzel
deductie
1
1
vanaf 9 à 12j
15'
N-F-D-E
oplopend
20,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Kan jij met je gevangene ontsnappen uit deze zwaar bewaakte gevangenis? Omzeil het bewakingssysteem en ontsnap zonder dat de bewakers je op hun monitors te zien krijgen.

Uitgebreid:

Kies een van de 48 opdrachtkaarten (oplopende moeilijkheidgraad) en leg deze in de gevangenis. Plaats daarop, zoals aangeduid, de gevangenismuren. In het grijze vak met de opdrachtnummer wordt de gevangene geplaatst. In het andere grijze vak hang je de ladder over de muur. Draai de monitor op het rode vakje. Iedere beurt mag de gevangene 1, 2 of 3 stappen zetten. Nadat je de gevangene verplaatste, draai je de monitor 1 stap verder (in de richting van de pijl). Op geen enkel moment mag de gevangene zich in een vak bevinden dat overeenkomt met het kleur van de monitor. Gebeurt dit toch, dan wordt hij gezien door de bewakers. Bereikt de gevangene het grijze vak met de ladder, zonder ‘gezien’ te worden, heb je de opdracht succesvol kunnen oplossen. Alcatraz is een ruimtelijk denkspel met een extra 4de dimensie, namelijk "de tijd". Wil je uit deze gevangenis ontsnappen, dan moet je op het juiste moment op de juiste plaats staan. De bewakers houden afwisselend een andere zone van de gevangenis in het oog. Door voortdurend naar een onbewaakte zone te sluipen, kun je de ladder bereiken zonder dat de bewakers je op hun monitors te zien krijgen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15