Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Heiss auf Eis
Adlung SpieleHeiss auf EisBücken Hajo & Hanneforth Dirk
2010
combinatie
verzamelen
2
6
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
...
11,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Je maakt een ijsje met verschillende gekleurde bollen. Komt de combinatie overeen met één van jouw klaargemaakte ijsjes, dan scoor je een punt. Lijkt op het systeem van Mama Mia.

Uitgebreid:

Dit kaartspel heeft een aantal gelijkaardige kenmerken als het alombekende spel ‘Mama Mia’ van Amigo. Dit spel bestaat uit 26 kaarten met een gekleurde ijsbol op en 36 kaarten met ‘klaargemaakte ijsjes’. Er worden vier ijshoorntjes open gelegd waarop de spelers ze zullen vullen met gekleurde ijsbollen. De mooie vormgeving doet je eigenlijk zin krijgen in een ijsje. Elke speler krijgt drie kaarten met daarop ‘klaargemaakte ijsjes’. Op deze kaarten is eigenlijk een ijs te zien, bestaande uit drie bollen, die jij graag zou willen klaarmaken. Om beurt legt een speler een ijsbol op een willekeurig hoorntje. Van zodra jij een passende combinatie ziet van ijsbollen (vb pistache, aardbei, pistache) die overeenkomt met één van je klaargemaakte ijskaarten, kan je deze kaart tonen aan de medespelers en scoor je een punt. De ijsjes worden gewoon verder gebouwd (aantal bollen op een hoorntje is onbeperkt). Je krijgt een nieuwe kaart met een klaargemaakt ijs. Je keuze om een gekleurde ijsbol te leggen is beperkt tot twee kaarten. Je neemt dus een ijsbol, legt die op een hoorntje en je kijkt als je ook een klaargemaakt ijs kan afleggen. Dit systeem doet ons toch wel denken aan de pizza’s bij Mama Mia. Bij deze laatste is er wel nog een verrassingsfactor die je bij dit spel niet hebt: bij de pizza’s zie je niet welke ingrediënten reeds gebruikt zijn, terwijl de kleuren van de ijsbollen hier steeds zichtbaar blijven liggen. Voor wie het spel ‘Mama Mia’ kent, zal dit spel toch wel wat tegenvallen. Toch blijft het een leuk familiespel waarbij ‘geluk’ zeker aan te pas komt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15