Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Frutti di Mare
PiatnikFrutti di MareLuciani Simone
2009
kaart

2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
F-D-E
...
12,00 EUR 
Oostenrijk 
... 
Onderscheiding in 2008, Itali, Best Card Game   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Op de vismarkt worden vijf soorten vis aangeboden tegen een welbepaalde prijs. Elke speler verzamelt vissoorten. Aan het einde van het spel wordt de prijs per vissooort vastgelegd.

Uitgebreid:

Dit kaartspel is bekroond tot beste kaartspel van 2008. Op de vismarkt worden vijf soorten vis aangeboden tegen een welbepaalde prijs. Elke speler verzamelt vissoorten. Aan het einde van het spel wordt de prijs per vissooort vastgelegd. Vijf marktprijzen worden in het midden van de tafel gelegd: 0 10 20- 30 en 50. Onder elke kaart wordt een verschillende vissoort gelegd: dit bepaalt de startprijs van de vis. Deze kaarten zullen telkens naar rechts verschuiven bij het uitspelen van een handkaart. Elke speler krijgt zeven handkaarten: verschillende soorten vis. De eerste speler speelt een handkaart uit en de marktprijs van deze soort verandert (schuift n plaats op naar rechts) Voorbeeld: ik speel een inktvis uit. Momenteel ligt een inktvis onder 30. De inktvis verschuift naar rechts, d.i. onder 50. De vissoort onder de 50 wisselt met 30. De uitgespeelde handkaart wordt als individuele aflegstapel bijgehouden. Aan het einde van het spel worden de verschillende uitgespeelde kaarten per soort gesorteerd en wordt er gekeken welke marktprijs elke vissoort heeft. Voorbeeld: Ligt er een inktvis aan het einde van het spel onder de kaart 20 en je hebt 4 inktvissen in je bezit dan scoor je 80 punten. Het spel eindigt als elke speler zijn zeven handkaarten heeft uitgespeeld. Daarna worden de uitgespeelde kaarten verrekend volgens de laatste marktwaarde van de vissoort. Leuk en verrassend waarbij het eindspel heel belangrijk is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15